Ziua mondiala a educatiei

Ziua mondiala a educatiei


     
Această zi a fost desemnată de UNESCO pentru a marca semnarea ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor'' (1966). Recomandarea din 1966, alături de ''Recomandarea privind învăţământul superior'' (1997), constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală aşa cum arată şi site-ul en.unesco.org.
      Aceasta zi se sarbatoreste din anul 1994 si  pentru a recompensa performanţele profesorilor, a fost instituit, în anul 2008, Premiul Hamdan. Acesta este acordat din doi în doi ani şi constă în suma de 300.000 de dolari americani, împărţi între trei laureaţi ale căror proiecte îşi propun să îmbunătăţească performanţele şi eficienţa profesorilor.
      În ţara noastră Ziua mondială a educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educaţiei Naţionale
      In liceul nostru, aceasta zi a fost sarbatorita ca atare, prin organizarea unor activitati cum ar fi, vizionarea unui film educativ despre istoria si economia Romaniei, iesirea in locurile turistice ale Oradiei, sau de ce nu si iesirea la un suc sau pizza unde sa se vorbeasca despre chestii relativ importante.

Comentarii

Postări populare